Yazıklar olsun!!!



Evet JÖNTÜRK şimdi de ülke olarak ABD'nin nasıl "özel ilgisi"ne mazhar olduğumuzu belgesiyle gündeme getiriyor.

ABD 11 ylül'den sonra oluşturulan İç Güvenlik Bakanlığı (Department of Homeland Security) tüm sınır giriş çıkış birimlerine 1 Kasım 2004 tarihinde bir yazı göndererek 35 ülke için özel önlemler alınmasını istiyor. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor.



ABD İç Güvenlik Bakanlığı, yazıda, listedeki ülkelerin 14 yaşın üzerindeki tüm vatandaşlarından gümrüklerde gözaltına alınanlar olursa kayıtsız şartsız "özel muameleye" tabi tutulmalarını istiyor. Yazıda "özel muamele", sözkonusu kişilerin istihbaratçılar tarafından sorgulanması, detaylı geçmiş soruşturması yapılması, üzerlerindeki her şeyin kanıt olarak toplanması vb. tanımlanıyor,

Yani özetle Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bu 35 ülke vatandaşlarına  "potansiyel terörist" muamelesi yapılması isteniyor.

İşte,  ABD İç Güvenlik bakanlığı'nın o yazısı:



Eeeee,  hani ABD ile Türkiye "stratejik ortak"tı, hani "müttefik"tik?

AKP başta olmak üzere birileri bu soruya yanıt vermeli..

Comments

  1. İddia edilen belge bariz bir şekilde iki ayrı parçadan oluştuğu görülüyor. İki ayrı parçanında yazı karakterleri farklı boyutlarda. Bu durum belgenin gerçekliliğini bozuyor.

    Ayrıca söz konusu belgenin üst kısmındaki ülkelerin adının yazıldığı bölümü tercüme edersek "Aşağıdaki 35 ülke'nin Gazze Şeridi ve Batı Şeria ile özel ilgileri bulunmaktadır" yazdığını görürüz. Buda belgenin aslında başka amaçla hazırlandığını ve resmin başka bir yerden kesildiğini gösteriyor.

    ReplyDelete
  2. Sanırım çeviriyi hatalı yapmışım fakat yinede bu belgenin sahte olduğu gerçeğini değiştirmiyor :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!