Şok:İran'ın çok gizli Erdoğan raporu!!!!



JÖNTÜRK klavyeleri,haber bombardımanını sürdürüyor...

Sırada şimdi de İran'ın Erdoğan ile ilgili olarak hazırladığı çok gizli bir raporun detayları var.

Evet, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in isteği üzerine hazırlanan "çok gizli" mahreçli bir raporda, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman Kardeşler üyesi olarak gösteriliyor.



JÖNTÜRK'ün edindiği bilgilere göre Şubat 2009'da hazırlanan raporda, şu görüşlere yer veriliyor:

"Sünni kökenli Müslüman Kardeşler hareketi (ki çıkış yeri Mısır ve Suriye'dir) şu an Türkiye, Sudan ve Filistin'de iktidardadır.  Afganistan, Pakistan, Lübnan, Ürdün ve Tunus'ta da çok etkilidir.

Reccep Tayyip Erdoğan (Türkiye Başbakanı), İsmail Haniyah (Filistin), Ömer El Beşir (Sudan), Müslüman Kardeşler'dendir ve bu örgüt tarafından desteklenmektedir.

Eski Afganistan Başbakanı Burhaneddin Rabbani, eski Malezya Başbakanı Makhatir Muhammed ve eski İndonezya Başbakanı Abdurrahman Waid de Müslüman Kardeşler üyesi liderlerdir.

Hiç şüphesiz Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi hareketi, dini desteğe sahip olarak iktidar olmuştur. Türkiye'de bu parti ve destekçileri de İran'ı karşıya alıcı hiçbir hareket içinde bulunmamışlar her zaman İran'ın politikalarını desteklemişlerdir.

Şu an için yapılması gereken Türkiye ile İran arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve de bu güç birliğine Irak, Suriye, Filisin, Sudan, Libya, Yemen, Cezayir, Katar ve Lübnan'ı da dahil etmektir.

Burada dikkat edilmesi gereken bu güçbirliğinde bir lider ülke yaratmamaktır.  Bu oluşumda güçlü ve büyük olanlar, küçük ve güçsüz olanların etkisini arttırmaya yönelik çalışmalıdır.

Bu oluşum için de Türkiye ve İran işbirliği çok önemlidir.

..ve de Türkiye'nin politik İslama doğru yönelişi bizim için en önemli stratejik amaçlardan biridir. Bunun farkında olan batılı ülkeler Türkiye-İran işbirliğini engellemek için uğramaktadırlar.

Fakat, Erdoğan Gazze'ye ilişkin çıkışı ve de Şimon Peres'i Davos'ta terslemesi ile batıya Türkiye'nin İran'la işbirliğine verdiği önemi bir kez daha hatırlatmıştır.

İran ve Türkiye arasındaki işbirliğinin amacı, bölgedeki enerji kaynaklarında batının kontrolünü sona erdirmek ve İslam uygarlığını yüceltmek olacaktır."

Noktasına virgülüne dokunmadan ve araya hiçbir yorum katmadan rapor aynen bunları söylüyor.

Herhalde anlaşılmıştır Erdoğan'ın İran konusundaki ısrarının nedeni...

Ha bu arada "parayı takip et" görüşü çerçevesinde AKP iktidarı döneminde özellikle Katar'dan gelen "yeşil sermaye"nin niye Türkiye'yi seçtiğinin de anahtarı yukarıdaki satırlardadır. Çünkü Katar, Körfez'de İran'ın çok büyük etkisi altındadır ve bu ülkenin attığı her adım Tahran'ın bilgisi dahilindedir.

Siz hâlâ AKP ve Erdoğan için "değiştiler" diyenlerden misinizdirki?

Comments

  1. SİZ JONTURK EKİBİ...
    İŞİNİZ GÜCÜNÜZ MESNETSİZ ÇAMUR ATMAK.
    HİÇ İNANDIRICI DEĞİLSİNİZ.
    BİRAZ BEL EDEBİYATINDAN ARDA KALAN VAKİTLERİ ŞU İDDİALARIN
    DELİLLERİNİ ARAMAKLA GEÇİRSENİZ...
    AMA GALİBA VAKİT BULAMIYORSUNUZ...!

    ReplyDelete
  2. HADİ CANIM SEN DE ...
    BAK SEN HERHALDE ŞU %60 APTALLAR SINIFINDANSIN..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!