Hani açılım AKP'nindi?

acilimcia


AKP kurmayları (Tabii ki başta AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan), sürekli olarak üzerinde günlerdir tartışılan "demokratik açılım" paketinin tamamen kendi fikirleri ile oluştuğunu, hiçbir biçimde bir başka merkezden etkilenilmediğini söyleyip duruyorlar. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil.


CIA'nın "çok gizli" ya da "gizli" belgelerine göre, ABD, böyle bir paketin Türkiye'de uygulanması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çoktan çekmiş.


Örneğin 1992 yılındaki "Kurds: Rising Expectations, Old Frustrations" (Kürtler: Yükselen Beklentiler, Eski Düş Kırıklıkları) adlı "gizli" mahreçli CIAbelgesinde olduğu gibi.


kurdish


Bu belge, ABD'nin Kürt sorununa genel bakışını yansıtması açısından çok ilginç görüşleri kapsıyor.


Kürtlerin kelimenin tam anlamıyla röntgeninin çekildiği bu belgede, Türkiye, İran ve Suriye'deki Kürtlere ilişkin ABD'nin yapacakları, beklentileri, çekinceleri bir bir sıralanıyor.


Belgede, Türkiye'nin Kürtler'e yönelik "baskısı"nın sürmesi durumunda bunun ABD ile ilişkilerde sorun yaratacağı belirtiliyor ve şöyle deniliyor:


"Türkiye'nin Kürt sorununu çözümüne yönelik politik ve kültürel liberalleşme adımları atması, ABD'nin ve de Batı Avrupa ülkelerinin etkisi ile sağlanabilir. Tabii bunlar Türkiye'nin güvenlik ve diplomatik gereksinimleri sağlanarak yapılmalıdır. "


kurdish1


Uzun söze gerek yok. Bu belge (başkaları da var) tek başına, AKP'nin  "demokratik açılım" dediği "Kürt açılımı"nın asıl fikir babasının ABD olduğunu açık seçik ortaya koyuyor.


Hal böyleyken, AKP kurmayları da milletin gözünün içine baka baka utanmadan "Bu açılım bizim eserimiz" deyip duruyorlar.


Fakaaat, JÖNTÜRK'ten kaçmıyor işte...


Ha unutmadan bir dönem bir Genelkurmay Başkanı vardı. Zamanın Başbakanı Tansu Çiller'le ilgil olarak "O tak diye emreder ben şak diye yaparım" demişti.


Şimdilerde yaşanan bu "demokratik açılım planı"nın uygulanması da aynen o sözleri hatırlatıyor.


ABD ve Avrupa tak diye emrediyor, Türkiye'de birileri de şak diye yapıyor.


Ortaya da böyle bir  "acılım" (Açılım değil) çıkıyor.


 


 


 


 


 


 

Comments

  1. Acaba Turkiye de yapanlar avrupanin cocuklari midir. Anlam vermekte zorlaniyorum gercekten. kumanda onlarda bizi istedikleri yere sevkediyorlar.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!