Yandı gülüm keten helva!!!

Terör örgütü PKK'nın "bir numarası" (Bu "bir numara" nasıl olunuyorsa) Murat Karayılan, Milliyet Gazetesi yazarıhcemal1 Hasan Cemal'e şöyle konuşmuş:

"İlk adımda silahlar susacak... Sonra diyalog başlayacak... Diyalog yeri İmralı'dır... Kabul edilmiyorsa, diyalog yeri biziz... Bizi de kabul etmiyorsa, siyasal olarak seçilmiş iradedir, (burada DTP'nin adını zikretmiyor, ama ben belirtince başıyla onaylıyor, HC)... Bu da olmuyorsa, o zaman ortak bir komisyon kurulur bir yerde, akil adamlar bir araya gelir. Örneğin İlter Türkmen, (eski Dışişleri Bakanı ve Büyükelçi) gibi, sizin gibi insanlar toplanır, böyle bir mekanizma harekete geçer, çalışmaya başlar... Böyle bir mekanizma muhatap alınır diyalog için devlet tarafından..."

Bizden söylemesi: Böyle bir girişim olursa muhataplar yanar, Kürt sorunu falan sittin sene çözülmez.

Niye mi?



Çünkü, Hasan Cemal "akil adam"olarak masaya oturursa, düşüncelerini toplayana, taraflara "ben şöyle düşünüyorum" diyene kadar seneler geçer.

Şöyle düşünün: Sıkıcı bir program seyrediyorsunuz ve de araya sürekli reklam alınıyor.

İşte o masada durum aynen böyle olur. Hasan Cemal konuşmaya başladığında, ne mesaj verdiğini anlamak için muhataplarına "deve sabrı" gerekir.

Hasan Cemal, mesajını verinceye, "şöyle olsun" deyinceye kadar geçen zaman, asırlar gibi gelir.

Bu işin birinci turu...  Doğal olarak ikinci, üçüncü turlar olacak ve Hasan Cemal "akil adam" olarak o masada yer alacak.

Düşünmesi bile korkunç.

Terör örgütü PKK kendini toptan imha etse, bu duruma düşmekten daha evladır yani (Aslında, dinsizin hakkndan imansız gelirmiş ya neyse. Buldular belalarını).

Aha şuraya yazıyoruz o görüşmelerde bir arpa boyu yol gidilsin, biz kalemlerimizi kıracağız.

Taraflara şimdiden bol sabır dileriz.

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!