FBI'ın takibinde bir Türkiye Başbakanı!

Bundan bir yıl önce Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), 11 Eylül ve bazı yasadışı faaliyetler ilgili olarak bazı Türk politikacıları ve işadamlarını yakın takibe aldıklarını yazmıştık . Evet, aradan geçen sürede sözkonusu Türkler'in de  isimlerini kaplayan sis perdesi yavaş yavaş  aralanmaya  başladı. CIA'nın ve FBI"ın yakın takibe aldığı Türkler arasında bir başbakan ile bazı bakanların da bulunduğu iddia edildi.

Sözkonusu iddiayı, ABD'de savunma alanında yaptığı araştırmalarıyla tanınan yazar John Stanton ortaya attı. Stanton'ın FBI ve CIA'da güvenilir kaynaklara sahip olduğu biliniyor. Stanton ayrıca FBI'da çevirmen olarak çalışırken işine son verilen Sibel Edmonds'a da destek veriyor.

Stanton'ın iddiasına göre, Türkiye-ABD-Pakistan üçgeninde birçok üst düzey politikacı, uyuşturucu, silah kaçakçılığı, nükleer ticaret ve para aklama başta olmak üzere çeşitli yasadışı faaliyetlerde ortak hareket ederek bir ağ oluşturdular.

Yazar, bu ağın Türkiye ayağında eski başbakanlardan Mesut Yılmaz ile (11 Eylül 2001'de Başbakan Yardımcısı) birlikte bazı bakanların da bulunduğunu ileri sürüyor. Stanton'a göre, ABD'de ise başı ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile Savunma Bakanı Rumsfeld çekiyorlar.

Stanton, New Jersey merkezli olarak çalışan Türk şirketi Giza Technologies'in sahibi Zeki Dilmen'in de bu ağın içinde bulunduğunu iddia ediyor.

Sibel Edmonds, FBI'dan ayrılmasının ardından Washington'daki bazı Türk derneklerinin de bu ağda yer aldıklarını söylemiş ve FBI'ın elinde bu ağın 11 Eylül'e ilişkin bilgi sahibi olduğu yönünde kayıtlar bulunduğunu ileri sürmüştü.

NOT: Hani, FBI ve CIA Başkanları Türkiye'de cirit atıyorlar ya... Bir de bu açıdan olaylara bakmakta fayda var...

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!