İsrail dinlemede!!!


İsrail'in Kuzey Irak'ta Kürtler'in kontrolü altındaki bir yerde dinleme amaçlı bir istasyon kurduğu öğrenildi. İstasyonun, Türkiye'yi de dinleyecek donanımda olduğu ve "telefon şirketi" olarak kurulduğu bildirildi. Genelkurmay'ın durumdan epey rahatsız olduğu haber verildi.

Edinilen bilgilere göre, İsrail gizli servisi Mossad'ın Kuzey Irak'ta kurduğu dinleme istasyonunu yeri, Türk istihbarat birimlerince belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı bu konudaki endişelerini İsrail'li muhataplarına iletti.

JÖNTÜRK'e bilgi veren bir kaynak, Mossad ajanlarının bir ay önce Kuzey Irak'a giriş yaparak, yüksek teknoloji ürünü dinleme cihazlarını, "telefon şirketi" merkezi olarak gösterilen istasyona yerleştirdiklerini söyledi.

Aynı kaynak, istasyonun, Türkiye, İran, Suriye, Lübnan ve Körfez ülkelerini dinleyecek kapasitede olduğunu belirtti.

İsrail'in Azerbaycan'ın güneyinde de bir dinleme istasyonu kurduğu ve buradaki istasyonun Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in talimatları doğrultusunda boşaltıldığı haber veriliyor.

Editörün Notu: Bırakın "Kuzey Iraklı Kürtler'i eğitiyorlar" şeklindeki hayali iddiaları, asıl İsrail'in bu son adımının üzerine odaklanmak gerekiyor. Ayrıca, İsrail ile ilişkiler giderek gerginleşiyor. Örneğin son olarak International Herald Tribune gazetesinde Musevi asıllı yazar Jay Bushinsky'nin "Sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesi"ne ilişkin yazısı da gergin durumun son örneklerinden yalnızca biri. Bizden söylemesi...

Comments

Popular posts from this blog

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Leyla Tekül musevi oldu!!!