Posts

Showing posts from December, 2011

Valerie Boyer'den süper frikikler!

Image
Fransa Meclisi Genel Kurulu bir ayıba imza atarak sözde Ermeni  Soykırımı'nı inkâr edenin cezalandırılmasını öngören yasa teklifini kabul etti. Peki, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkileri kopma noktasına getiren bu tasarının mimarı Valerie Boyer kim? İşte JÖNTÜRK farkıyla ve de hiçbir yerde yayımlanmamış frikikleri eşliğinde muhafazakar milletvekili Boyer'in portresi: 

Suriye'de muhalefet var mı yok mu?

Image
Uyarı önce istihbarat raporlarıyla tanınan Stratfor'dan geldi. Amerikan şirketi Stratfor, Suriye'deki muhalifler ve bunlara karşı Esad'ın zor kullandığına ilişkin haberlerin abartıldığını duyurdu. Sonra da ABD'de Reagan döneminin önemli isimlerinden Paul Craig Roberts, aynı yönde sözler sarfederek Obama yönetimini "Suriye'de dikkatli olun" diye uyardı.

Noel Baba kan ağlıyor!

Image
Ne ekonomik kriz ne savaş tamtamları... Noel Baba bu yıl bir başka nedenden ötürü resmen kan ağlıyor. İşte, Noel Baba'ya "Ho ho ho" yerine "Hü hü hü" dedirten o neden:

Jennifer Nicole Lee fena yakalandı!

Image
Dünyanın önde gelen fitness mankenlerinden biri olan Jennifer Nicole Lee  (Ebru Şallı falan yanında hikâye yani), paparazzilere öyle bir durumda yakalandı ki resmen akıllara şayan... İşte o yakalanış:

İşte Erdoğan'ın "Savaşa hazır olun!" talimatının detayları

Image
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YAŞ toplantısında "Savaşa hazır olun!" talimatının detayları ortaya çıktı. Türkiye'nin uzun süredir yaptırım uygulanan Suriye'ye saldırı düzenlemeye hazırlandığı, ABD ve İsrail'in de bu saldırıya destek vereceği öğrenildi.

Erdoğan'ın savaş talimatı ve medya!

Image
Ankara’da dün bir ilk yaşandı. Başbakan Erdoğan operasyon sonrası 22 günlük istirahatını bitirdi ve Ankara’ya adım attı. Erdoğan’ın ilk işi sabah Yüksek Askeri Şura toplantısı oldu. Önce Anıtkabir’i topluca ziyaret ettiler sonra YAŞ toplantısı yapıldı. Yeni düzenlemeye göre Başbakan U biçimi masanın başında ilk kez tek başına oturdu. Eskiden Genelkurmay başkanı ile yan yana otururlardı.

Miranda Kerr üstsüz!

Image
Victoria'nın sırlarını ifşa eden "zümre-i hüban" takımının önemli oyuncularından biri olan Miranda Kerr, nefes kesmeye devam ediyor. İşte Kerr'in gün ışığına çıkmış yeni üstsüz pozları:

Ergenekon soruşturmasına duyulan güven azalıyor

Image
AKP hükümetinin temiz eller operasyonu olarak tanıttığı ve asker, akademisyen, gazeteci, belediye başkanları gibi birçok kesimden isimlerin yargılandığı Ergenekon davasına duyulan güven azalıyor. ABD'li araştırma şirketi Infacto'nun verilerine göre Türk halkı artık Ergenekon'un doğru bir dava olduğuna inanmıyor.

Beyaz bikini modası!

Image
Tüm dünya yeni yılı kutlamaya hazırlanırken Miami sahilleri ünlülerin beyaz bikini şovlarına sahne oluyor. Rihanna'dan Anna Kournikova'ya kadar her alandan birbirinden ünlü güzeller bikinileri ile sahillerin gözdesi oluyor. Güzeller Miami'de güneşin ve kumun tadını çıkarırken, paparazziler de boş durmuyor ve adeta beyaz bikini defilesini andıran kareler yakalıyor. İşte Miami sahillerinde akılları baştan çıkaran bikinili güzeller:

İran yeraltına indi

Image
İran, uranyum zenginleştirme ünitelerinin yer altına alındığını ve ABD ile İsrail saldırılarına karşı güvende olduğunu açıkladı. İran Devrim Muhafızları Pasif Savunma Bölümü lideri Gholam Reza Jalali "Nükleer alanda güvenlik açığımız asgari seviyeye ulaşmıştır" diyerek programın yeraltında devam edeceğini açıkladı.

Mısır'dan Türkiye karşıtı ilk adım

Image
Geçtiğimiz eylül ayında Mısır'a ziyarette bulunan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, laiklik temalı konuşması Mısır halkı tarafından coşkuyla karşılanmıştı. Mısır lideri Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından yaşanan bu gelişme, kurulacak yeni devlete Türkiye'nin rol model olacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Terörist yuvası Türkiye!

Image
BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün Adalet Bakanlığı bütçesi ile ilgili TBMM'de yaptığı konuşma ilginç bir durumu ortaya çıkardı. Türk adaletinin içler acısı durumunu ortaya koyan Kürkçü'nün konuşmasında verdiği rakamlara göre Türkiye, adeta bir terörist yuvasını andırıyor.

Gel de şaşırma!

Image
Bu bir "iki açıdan gel de şaşırma" haberidir. Birinci açı, yukarıdaki fotoğrafta gizlidir. Şekilde görünen güzelin zihinlerdeki karşılığı birinci şaşkınlığa denk gelir. İkinci şaşkınlık ise bu güzelin hamilelik ile ilgili sözlerindedir. Buyrun detaylara:

Dünya Kupası evlerinden etti!

Image
Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası hazırlıkları başladı. Kupanın tanıtım videosunda ülkenin geniş plajları ve doğal güzellikleri gösterilirken birçok kişinin Dünya Kupası nedeniyle evsiz bırakıldığı gerçeği saklanıyor. 2 binden fazla kişinin tahliye edildiği kentler organizasyona hazır edilmeye çalışılıyor.

"Mizah Cem Yılmaz değildir"

Image
Bir dönem "Olacak O Kadar" ile gönüllerde taht kuran Levent Kırca, açtı ağzını yumdu gözünü... Sanat camiasından birçok ismi topa tutan usta oyuncu, Sezen Aksu'yu hükümeti desteklediği, Sinan Çetin'i Çankaya'dan çıkmadığı, Cem Yılmaz'ı sosyal mesaj vermediği için eleştirdi. Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini de söyleyen Kırca, arkadaşımız Sema Sezen'in sorularını içtenlikle yanıtladı.

İran'dan Türkiye ve Suudi Arabistan açılımı

Image
İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi "İran ve Türkiye rakip değil, birbirinin tamamlayıcısıdır" açıklaması ve İran İstihbarat Bakanı Haydar Moslehi'nin Suudi Arabistan gezisi, İran'ın ABD'nin iki önemli müttefiği ile arasını düzeltme anlamı taşıyor. Bu iki gelişmenin art arda yaşanması İran'ın ABD'yi bölgede etkisizleştirme oyunu olarak yorumlanıyor.

Türkiye'nin rüyası sona erebilir

Image
Arap Baharı'nın ardından bölgedeki ülkelere örnek olması düşünülen Türkiye'ye İran'dan sert eleştiri geldi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kıdemli danışmanı Ali Ekber Velayeti, düzenlediği basın toplantısında Türkiye modelinin bölge için uygun olmadığını söyledi. Bu gelişme bölgede etkin rol oynamak isteyen ABD ve Türkiye için büyük engel teşkil ediyor.

Kuş gibi avlanıyorlar!

Image
İran'ın düşürdüğü ABD drone'unun ardından, Seyşeller'de de bir başka ABD dronu düşürüldü. Bir hafta içinde iki drone'unu kaybeden Pentagon, insansız hava araçlarının teknolojik sorunlar nedeniyle düştüğünü açıklasa da yaşanan gelişmeler, Türkiye'ye bırakılması düşünülen insansız hava araçlarının kendi içinde güvenliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

İran, avladığı ABD casus uçağına fiyat biçti!

Image
ABD'ye ait insansız casus uçağını (İCS) tam anlamıyla tereyağından kıl çeker gibi  ele geçiren İran'ın, Rusya ve Çin'den uçağı incelemelerine karşılık nükleer silah yardımı ve başka silah sistemleri talep ettiği öğrenildi. Çin bu teklife sıcak yaklaşırken, Rusya'nın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu. İşte detaylar:

Bar Refaeli de takvimleşti!

Image
Ünlü İsrailli model Bar Refaeli, Passionata iç çamaşırı firmasının 2012 takviminin yüzü ve vücudu oldu. İşte ünlü mankenin birbirinden nefes kesen iç çamaşırlı takvim pozları:

Suriye saldırısına güney cephesi!

Image
Suriye için çanların çaldığını müteakip kereler dile getirdik. Türkiye merkezli (İncirlik, İskenderun) hareketliliğin Ürdün-Suriye sınırına sıçradığı ve Ürdün'ün kuzeyindeki Mafrak (Haritada kırmızı işaretli bölge) kenti yakınlarına çok sayıda NATO askerinin konuşlandırıldığı öğrenildi. İşte JÖNTÜRK farkıyla detaylar:

Ayda uzaylı reaktörü!

Image
Ayda uzaylılara ait nükleer reaktör bulunduğu belirtiliyor. Araştırmacılar ve bazı bilim insanları tarafından desteklenen bu iddiaya göre, Aydaki Aristarchus kraterinde olduğu söylenen uzaylılara ait nükleer reaktör NASA'nın fotoğraflarında fotoşoplanarak silinmiş.

Erdoğan Gül'ü şikeledi!

Image
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Pazar günü önemli bir ziyaret gerçekleştirdi. Gül, Başbakan Erdoğan’ı, geçirdiği operasyon nedeniyle bir süredir kaldığı Kısıklı’daki evinde ziyaret etti. Gül ziyareti eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte gerçekleştirdi ve  1.5 saat evde kaldı. İkili baş başa Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan ‘şike konusu’nu görüştüler. ...Ve görüşmeden bir gün sonra yapılan açıklamalar, Erdoğan'ın Gül'ü şike yasası konusunda ikna ettiğini ortaya koydu. Gül ise yasa kendisine aynen geri gelirse, “inceleyeceğini” ve yetkisi dahilinde olarak Anayasa Mahkemesi’ne gönderebileceğini ima etmişti. Cumhurbaşkanı Gül, dün basına yaptığı açıklamalarda şike yasasının Anayasa ile ilgili bir konu olmadığını, Meclis'in ceza siyasetini takdir etmesiyle ilgili bir konu olduğunu söyledi ve 'Anayasa'ya göre bundan sonra ne yapacağım bellidir.' dedi. Gül, 'Ben veto gerekçemde söylemiştim, ceza siyasetini Meclis belirler. Geri gönderirken 'bir daha gözden geçir

Erol Köse'ye dayak!

Image
...Ve sonunda beklenen oldu. Magazin dünyasını salvolarıyla sarsan yapımcı Erol Köse, dün akşam dövüldü. Köse,  ayrıca Seda Sayan'ın da çantalı saldırısına uğradı. 

Bakü, silahlanma yarışında!

Image
Azerbaycan büyük çaplı silahlanıyor. Azerbaycan'ın, eski Sovyet Cumhuriyetleri arasında Rusya'dan sonra silahlanmaya en fazla para harcayan ülke olduğu bildirildi.  Analistler, Güney Kafkasya'da muhtemel bir savaşa doğru adım adım yaklaşıldığı görüşünde.

Ciçişlerin araba fantazisi!

Image
  Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerin Esra'sı Twitter'da paylaştıkları fotoğraflarla şok etkisi yaratmaya devam ediyor. Esra - Ceyda kardeşler dur durak bilmiyor. Bir otomobilin üstünde poz veren Esra Ersoy, fotoğrafın altına şöyle bir yorum ekledi: "Jakuzi, asansör, hamam, arabanın içi vs.. Bunlar çok klasik fanteziler.. Arabanın üstünde sevişmek nasıl bir duygudur acaba? Denemek lazım cicişler ;)"

Tanrı kraliçeyi korusun!

Image
İngiliz model (üçüncü sayfa güzelidir de bir yandan) Rhian Sugden, Loaded dergisi için soyundu. Peki bunun İngiltere Kraliçesi ile ne ilgisi mi var? Bu sorunun yanıtı aşağıdaki fotoğraflarda:

İçkiye içkili veda!

Image
Ellerinde şişelerle kutladılar. Almanya’nın Münih kentinde dün başlayan tramvaylarda içki yasağı, önceki akşam yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı içkili tramvay partisiyle karşılandı. Facebook üzerinden örgütlenen yaklaşık iki bin kişi, Münih’teki tramvaylara ellerinde içki şişeleriyle binerek son kez parti yaptı. Münih polisi yaptığı açıklamada, parti yüzünden 22 tramvayda büyük hasar meydana geldiğini ve tramvay seferlerinin aksadığını açıkladı. Münih Tramvay İşletmesinden Bernhard Weisser, yasağın, yolcuların güvenliğini sağlamak için getirildiğini ifade ederek, alkollü kişilerin tramvayda yolculuk edebileceğini, ancak burada içki içilmesinin kesinlikle yasak olduğunu söyledi.

Sanalda bile düşmanlar

Image
Oyunlarda bile dost olamıyorlar! İran ve ABD arasındaki tırmanan gerginlik sanal âleme de taşındı. Tahran, İran'a saldırı düzenleyen Amerikan yapımı 'Battlefield 3' bilgisayar oyununa karşılık 'Tel Aviv'e saldırı' oyunu ile misillemede bulunacağını bildirdi. İran Ulusal Bilgisayar Oyunları Kurulu Başkanı Behruz Minayi, İran'ın diğer alanlarda olduğu gibi sanal ortamdaki stratejisinin de saldırıya karşı saldırı olduğunu ve bu yüzden İran karşıtı 'Battlefield 3' oyununa karşı bir bilgisayar oyunu ile misillemede bulunacaklarını bildirdi. Minayi, ABD yerine neden İsrail'i seçtiklerini ise , “Washington'a yapılacak bir saldırı oyunu ABD'yi Tel Aviv'e yapılacak kadar rahatsız etmezdi o yüzden İsrail'i seçtik" diye açıkladı. İranlı yetkili, oyuna ilişkin resmi itirazlarını ABD'deki yapımcı şirkete ilettiklerini ancak yanıt almadıklarını söyledi. “Battlefield 3" adlı oyununun bazı bölümlerinde Amerikan askerleri İran'a

İşte çıplak Lohan!

Image
Magazin dünyası Lindsay Lohan'ın Playboy pozlarını bekliyor. Bu bekleyiş süredursun JÖNTÜRK, Marilyn Monreo taklidiyle 1 milyon dolar karşılığında soyunan Lohan'ın Playboy'daki pozlarını yayınlıyor. İşte o pozlar:

Rusya'dan NATO'ya çok sert savaş tehdidi!

Image
NATO, genişleme kapsamında Gürcistan'ı organizasyona dahil etmeyi planlıyor. Bu duruma sert tepki gösteren Rusya, Gürcistan'ın NATO'ya üyeliğinin kabul edilemez olduğunu, üyeliği savaş nedeni sayacağını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, "Gürcü hükümetini 2008 yılındaki gibi kumar oynamaya itilmemeli" diyerek NATO Dışişleri Bakanları'nı uyardı.

Halkın Mücahitleri'ne sınır dışı!

Image
Irak'ın İran Büyükelçisi Muhammed Mecid El-Şeyh, Irak'ın Diyala kenti yakınlarında kurdukları kampta bulunan Halkın Mücahitleri Örgütü'ne mensup 900 kişinin ülkeden sınır dışı edileceğini söyledi. El-Şeyh bu kişileri Azerbaycan ve ismini açıklamadığı bazı ülkelerin almayı kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

Mezar taşlarından döşeme!

Image
Üsküdar iskelesinin karşısındaki tarihi çeşme görünüşte çok görkemli ve etkileyici.  Bu özelliklerine şimdi bir ürkütücülük eklendi. Neden mi? Çünkü, her gün yüzlerce binlerce kişinin üzerinde yürüdüğü çeşmenin çevresine mezar taşları döşenmiş. İşte JÖNTÜRK farkıyla o ürkütücü görüntüler ve detaylar:

Ronaldinho'dan cinsel organlı yanıt!

Image
Geçtiğimiz günlerde duşda Webcam'e çektiği görüntülerin internete düşmesiyle olay olan Ronaldinho'dan bir başka konuşulacak hareket daha. Ronaldinho, Flamengo'nun sezonun son maçında Vasco da Gama ile yaptığı maçta kendi taraftarının desteğine ellerini kaldırarak karşılık veriyor. Hemen ardından rakip takım taraftarı Ronaldinho'yu kızdırmak için tezahürat yapmaya başlıyor. Bunun üzerine ellerini kasıklarına koyarak cinsel organını ön plana çıkaran Brezilyalı oyuncu ısınıyormuş gibi yapıp rakip taraftara cevabını veriyor. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LoO1LA13rXc[/youtube]

Tuz Gölü'nün altında Çin deposu!

Image
İlk olarak BOTAŞ mühendisleri tarafından 1987 yılında tasarlanan Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi projesi hayata geçiyor. Çin ile yapılan anlaşmaya göre tesiste yılda 1 milyar metreküp doğalgaz depolanacak. 10 yıllık anlaşma ile Çin'e hizmet verecek olan tesis Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesini 2 katına çıkaracak.

Kod adı: CONPLAN 8022, Amaç: İran'a nükleer silah ile diz çöktürmek!

Image
ABD ve İsrail'in, İran nükleer programına sekteye uğratmak vermek istediği savaşın ilk adımlarının uzun süre önce atıldığı ortaya çıktı. ABD, İsrail, Türkiye, İngiltere, Arap ülkeleri ve NATO ile yapılan anlaşmalar, İran'a yapılacak saldırının detaylarını içeriyor. Ancak III. Dünya Savaşı'na neden olması muhtemel olan bu anlaşmalarda insanın kanını donduracak bir detay var. O da İran'ın nükleer bomba ile vuulacak olması...

DEV UZAYLI GEMİSİ Mİ?

Image
Nasa teleskoplarının tespit ettiği bu obje büyük bir tartışmayı başlatmış durumda. Güneş patlamasından kaynaklanan ışınların Merkür gezegenine ulaşmasını gözlemleyen bilim insanları, ışınların Merkür'e ulaşmadan gizemli bir cisme çarptığını fark ediyor.

"Muza hıyara" dokunmayın fetvası!

Image
Fetva verildi! Yıl 2011 olmuş hala konuşulan konu çok şaşırtıcı. Mısır’da yayımlanan El-Senousa gazetesine konuşan bir din adamı kadınların muz, kabak, salatalık gibi yiyeceklere dokunmasını yasakladı. İsmi açıklanmayan Şeyh, bu yiyeceklerin erkek cinsel organına benzediğini ve kadınların cinsellik düşünmelerine neden olabileceğini iddia etti. Şeyh, bunları yemek isteyen kadınların, eşlerinden yardım almaları gerektiğini meyve ve sebzeleri erkeklerin kesmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bu işlemi kadınlardan uzak bir yerde gerçekleştirmelerini tavsiye etti.

Fena halde organize işler!

Image
Eski MİT'çi Mehmet Eymür bir konuşmuş pir konuşmuş. Faili meçhul cinayetlere ilişkin olarak geçen hafta sorgulanan Eymür, ifadesinde,  içinde özel harekât polisleri, askerler, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın da yer aldığı oluşumun adam kaçırdığını, infazlar yaptığını ve haraç aldığını örneklerle anlatmış. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’in yürüttüğü faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında “Gayri resmi oluşumun MİT ayağını oluşturmak”la suçlanan ve yurtdışı yasağı getirildikten sonra serbest bırakılan Eymür'ün taraf Gazetesi tarafından yayımlanan ifadesi çok şiddetli deprem etkisi yaratacak güçte. İşte o ifade: “1966 yılında MİT Başkanlığı’na takip memuru olarak girdim ve ilk görevim İstanbul’daydı. Babam da MİT Başkanlığı’nda çalışıyordu. Kendisi İstanbul Bölge başkanıydı. Onun zamanında MİT’e girmeyi çok istiyordum, ancak o etik bulmadığı için onun emekliliğinden sonra girdim. İstanbul ilinde Ortadoğu Masası’na baktım. 1968-70 yıl

İsrail'in niyetini turizm kampanyası açık etti!

Image
Aylardır Türkiye'nin iki komşu ülkesi Suriye ve İran halkı, savaş çıktı çıkacak gerginliği ile yaşıyor. Jöntürk'ün gözünden kaçmayan bir detay ise bölgedeki gerilimin sadece iki ülke ile sınırlı kalmayacağını Filistin'e de sıçrayacağını ortaya çıkardı. İngiliz gazetelerinde yer alan reklam kampanyasındaki harita, İsrail'in bir sonraki hedefini ve yeni İsrail haritasını gözler önüne seriyor.

Neo Osmanlı, Anayasa, Kürtler!

Image
Türkiye bir kez daha  “tarihi dönüm noktaları” na doğru yürüyor. Bu yürüyüş bölgedeki  “Arap Baharı”  dalgalanmalarının etkisinde gelişiyor. Ama şimdi Türkiye’nin iç düzeninde, bölgesel dizaynlara ve harita değişikliğine uygun düzenlemeler isteniyor. Bu yüzden herkesin gözü Türkiye’de yapılacak  “Yeni Anayasa” da. Eski Anayasa  “fazla ulusalcı ve dar kalıplı”  bulunuyor. Zaten “12 Eylül Darbe Anayasası” olarak damgalandığı için yeni yapılacak Anayasa daha baştan  “Özgürlükçü ve İleri Demokrasi” ye uygun bir Anayasa olarak tanımlanıyor. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz. Ancak önce Türkiye’deki “Yeni Anayasa” ile bölgede “Harita değişimi” istekleri arasındaki ilişkiye bir göz atalım. ABD’nin, Irak yönetiminin, Barzani’nin, PKK-KCK’nın ve onların denetimindeki BDP’nin gözü Yeni Anayasa’da. Bu çevrelerin tümü “Dar ve ulusalcı Anayasa”nın aşılıp, yerine “Kürtlere özerklik, federasyon hatta ayrılma hakkını verecek” yeni bir Anayasa istiyorlar. Yani “Yeni Anayasa”nın Baş

Rihanna yine yakıyor!

Image
Yılın en seksi kadını seçilen Rihanna bir dergiye verdiği pozlarla aldığı ünvanı hakettiğini gösterdi. Ünlü şarkıcı şehvetli, egzotik, kışkırtıcı pozlarıyla yürükleri hoplatıyor. İşte Rihanna: NOT: Pozlar GQ dergisine...