Posts

Showing posts from April, 2011

KRALİYET DÜĞÜNÜNE UFO DENETİMİ!

Image
Londra'ya turistik gezi amacıyla giden bir ailenin çekmiş olduğu görüntüler uzaylılar Kraliyet Düğünü öncesi gözlem mi yapıyor sorularını akıllara getiriyor. Geçtiğimiz aya ait olan görüntülerde, Londra Big Ben etrafında gezen ailenin, küçük kızlarının gökyüzünde parlak beyaz bir noktayı göstermesi üzerine kamera o yöne çevriliyor.

ÜRPERTEN HAYALET GÖRÜNTÜLERİ!

Image
Artık inanıp inanmamak seyredene kalmış. Esrarengiz TV, bugüne kadar çekilmiş en ürpertici hayalet, ruh, doğaüstü yaratık görüntülerini yayınlıyor. İşte o görüntüler:

Yoksa UFO'lar dünyalı mı?

Image
Çok konuşuldu, yazıldı, çizildi ama ortaya çıkan son bir gelişme, Adolf Hitler'in ciddi ciddi oturup UFO projesi üzerine epey çalıştığını ortaya koydu.  Şimdi UFO'ların dünya malı olup olmadıkları tartışılıyor.

2256 Yılından Gelen Adam

Image
Amerika'da iki haftada 800 dolarını 350 milyon dolara çıkaran yatırımcı, insider trading (Bir şirketin gizli finansal bilgilerine erişimi olan kişilerin bu bilgileri borsada kullanması) suçlamasıyla karşılaşınca "Ben aslında 2256'dan gelen zaman yolcusuyum" dedi. Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, işin içinden çıkamadı.

Fransa'da uzaylı yaratık!

Image
Fransa'nın Fontainebleau kentinde gece ateş yakıp kamp yapan bir aile yada arkadaş grubu tarafından çekilen görüntüler şaşkınlık yarattı. Görüntülerde kamp ateşi yakan gençler ağacın arkasında bir yaratık farkediyorlar ve aydınlatması için o yöne bir meşale atıyorlar. 38. saniyeye dikkat! Tam bu esnada uzaylı yaratığın suratı ve bedeni daha da net görülüyor. Ancak bu görüntülerin de gerçek olup olmadığı tartışma konusu... İzleyip kararı siz verin;

Avrupalı medyum ölüleri anlatıyor!!!

Image
Esrarengiz.tv olarak bu kez yurtdışından çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Kendisine internet aracılığıyla ulaştığımız Shannon Bethel, Danimarkalı bir medyum. Özel ilgi alanı ise şifacılık ve kanıta dayalı ölü iletişimi. Daha önce seminer vermek için ülkemize de gelmiş olan Shannon, ölmüş ruhlarla bağlantıya geçiyor ve fiziksel dünyadaki insanlarla onları bir araya getiriyor. İşte Shannon Bethel ile yaptığımız o çok özel ve samimi röportaj… -Öncelikle kendinizde biraz bahsedebilir misiniz? -Tabi, 48 yaşındayım. 10 yıldır profesyonel olarak medyumluk yapmaktayım. Bundan önce ışıklandırma teknisyenliği ve tiyatrolarda ışıklandırma tasarımcılığı aynı zamanda televizyonda haber editörlüğü yaptım. Yani şu an yaptığım işten çok farklı işler yaptım. -Peki, bu meslek değişimi nasıl gerçekleşti? Medyumluk yapmaya nasıl karar verdiniz? -Kendimi bildim bileli hep gizemli konularla ilgiliydim. Hatırlıyorum, 8 yaşındayken ilk ses kayıt cihazımı almıştım, uzun olanlardandı. Nerden buldum bilmiy

Mezarda hareket eden tabutlar!

Image
Dünyanın değişik bölgelerinde ortaya çıkan bazı doğaüstü olaylara üzerinden yıllar geçse de bir açıklama getirilemez. Batı Hint adalarında yer alan Barbados'ta meydana gelen esrarengiz bir olayın üzerindeki esrar perdesi de yapılan araştırmalara rağmen aydınlatılamadı. İşte bu esrarengiz olayın ayrıntıları.

2 BİN TONLUK TAŞLARIN SIRRI...

Image
İçinde yaşadığımız yaşlı dünyamızın tarihinde ve uzayın derinliklerinde cevabını bulamadığımız birçok soru var. Bilimsel alandaki gelişmelere rağmen bir açıklama getiremediğimiz konuların doğaüstü güçlerden kaynaklandığına inanıyoruz çoğu zaman. Tarihin derinliklerinde yapılan yolculukta karşımıza çıkan gizemlerden biri de dünyanın en büyük tapınak kenti antik Baalbek'teki taş bloklar. Ağırlıkları 2 bin tona yaklaşan taş blokların o zamanın teknolojisiyle nasıl işlendiği ve nasıl taşıdığına hala bir açıklama getirilemiyor.

TÜRBEYE ÇIKAN GİZEMLİ YOL!

Image
Erzurum'da Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan karayolun sol tarafındaki gizemli yolda kontağı kapatılan otomobil kendiliğinden yokuş yukarı çıkıyor. Erzurum halkı bu olayı Abdurrahman Gazi'nin kerametine bağlarken, bazılarına göreyse olan biten sadece bir göz yanılsamasından ibaret.

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENİNİN GİZEMİ!

Image
Atlantik Okyanusu'nda üçgen şeklindeki bir bölgede açıklamayan birçok esrarengiz olay meydana geldi. Kayıtlara göre, bu bölgeden geçen yaklaşık 200 gemi ve uçaktan bir daha haber alınamadı. Peki, Bermuda Şeytan Üçgeni olarak ünlenen bu bölgenin gizemi neydi? Kaybolan uçak ve gemiler uzaylılar tarafından kaçırılmış olabilir miydi?

Ruhla şaka olur mu?

Image
Avrupa'da bilinen adıyla Ouija Board (Cadı tahtası) halk arasındaki tabiriyle ruh çağırma seansı olarak da adlandırılmaktadır. Genelde her kültürde o kültürün alfabesiyle harflerinin yazılı olduğu bir zemin üzerine de en az 2 kişinin el temasının olduğu bir nesne; hangi harf üzerine gidiyorsa, bu harfler not edilerek ruhani bir varlıkla iletişim kurulduğuna inanılır veya iddia edilir. İşte böyle bir ruh çağırma seansı ve sonrasında bir grup genç kızın başından geçen esrarengiz olaylar… Olaya şahit olan ve anlatan kişi şöyle diyor; “İnanmayanlarla sakın ruh çağırmayın!”

Sırlarıyla Ayasofya...

Image
İstanbul'un dünyaca tanınan simgelerinden biri olan Ayasofya,  yaklaşık 15 asırdır ayakta. Ayasofya, büyüklük yönünden dünyada dördüncü, kubbe yüksekliği yönünden ise beşinci sırada bulunuyor. 921 yıl kilise, 481 yıl ise cami olarak kullanan bu dev yapı hakkında onlarca garip öykü bulunur. İşte yüzyıllardır anlatılan o öykülerden bazıları…

Mevlana'nın mezar odasındakİ sır!

Image
Konya’da bulunan Mevlana Celaleddin-i Rumi türbesi, her yıl ülkemiz ve yurtdışından pek çok ziyaretçiyi ağırlıyor. Yıllar içerisinde çevresindeki mescit, semahane, meydanı şerif, matbah, derviş hücreleri, şadırvan, şeb-i aruz havuzu ve çelebi dairesiyle külliye haline getirilen türbe 1926 yılından bu yana müze olarak faaliyet gösteriyor. Ancak türbe içerisinde öyle bir bölüm var ki sırrını korumaya halen devam ediyor. İşte Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin kabrinin altında bulunan mezar odasının sırlarla dolu hikayesi…

Hayalet Avcıları görevde!!!

Image
ESRARENGİZYA'NIN “Hayalet Avcıları” ekibi olarak aldığımız  ihbar üzerine İstanbul Galata’da uzun süredir kullanılmayan eski bir evi ziyaret ettik. İhbar, Bayan Rebecca diye biri ve kızına ait olduğu söylenen metruk evden tuhaf seslerin geldiği yönündeydi.

Mezarlıkta tuhaf gece!

Image
Bazı olaylar vardır hayalle gerçek arasında. Kimini bizzat yaşamış, kimini çevremizden duymuşuzdur. Hayal mi gerçek mi olduğuna bir türlü karar veremeyiz. İşte onlardan biri; bir mühendisin başından geçen ilginç bir öykü…

ARMSTRONG AY'DA EZAN SESİ DUYDU MU?

Image
20 Temmuz 1969 tarihi insanoğlu için önemli bir dönüm noktası sayılır. Ruslarla uzay yarışına giren Amerikalılar, bu yarışta bir adım öne geçerler. Amerikalı üç astronot, dünyanın uydusu Ay'a ayak basar. Astronotlardan Neil Armstrong'un başından geçtiği iddia edilen bir olay ise 1982 yılından itibaren bazı Müslüman ülke gazetelerinde yer alır. İddiaya göre, Neil Armstrong Ay'da ezan sesi duymuş ve ardından Müslüman olmuştur. Peki, böyle bir olay gerçekten yaşanmış mıydı? İşte bu olayın ayrıntıları ve Neil Armstrong'un anlatılanlara verdiği cevap:

TARİHTEN GÜNÜMÜZE GELEN GİZEMLER!

Image
İnsanoğlu her ne kadar uzaya çıksa da bundan binlerce yıl öncesine ait bazı nesnelerin üzerindeki esrar perdesi hâlâ aralanamıyor. Esrarını koruyan nesneler, ünlü İngiliz bilim ve teknoloji dergisi Focus'un 2007'deki sayılarından birinde ele alınmıştı. İşte bugünün teknolojisiyle bile üretilmesi zor olan gizemli nesnelerden bazıları.