Posts

Showing posts from March, 2011

SEKİZ ASIRDIR ÇÜRÜMEYEN CESEDİN SIRRI!

Image
Anadolu'nun her bir köşesinde esrarını koruyan bir hikaye ile karşılaşmak mümkün. Evliya olarak adlandırılan İslam alimlerinin gösterdiği olağanüstü mucizeler dilden dile anlatılır. Evliyaların defnedildiği ve sonradan türbe haline getirilen yerler, özellikle dini günlerde ziyaretçi akınına uğrar. Kastamonu'da bir türbedeki sekiz asırdır çürümeyen beden ise görenleri hayrete düşürüyor. Halk dilinde 'Ayağı Yanık Sultan' olarak bilinen türbede çürümemiş bedenin ayak kısmı camekan içinde teşhir ediliyor.

HAYALETLERİ SATTI!

Image
İnsanoğlu sadece et ve kemikten ibaret değil. Onun bir de manevi dünyası var.  Bazen manevi dünyada olup bitenler, sanal dünya ile birleşince ilginç olaylar ortaya çıkabiliyor. Tıpkı evindeki hayaletleri internet üzerinden satılığa çıkaran Yeni Zelandalı kadın gibi.

RÜYALARDAKİ ESRARENGİZ ADAM!

Image
Amerika'da geçtiğimiz yıllarda rüyaların gizemini ortaya koyan ilginç bir olay yaşandı. Onbinlerce kişi rüyasında aynı adamı gördüğünü iddia etti. Esrarengiz adamı bulmak için kampanya başlatıldı, internet sitesi kuruldu. İşte bu esrarengiz olayın ayrıntıları ve üzerinde yapılan tartışmalar.

ÖLÜMÜN KIYISINDA...

Image
Geçtiğimiz hafta, ölüme yakın deneyim konusunda detaylı bir yazı yayınlamıştık. Yakın zamanda kaybettiğimiz ünlü Hollywood yıldızı Elizabeth Taylor’ın yıllar önce yaşadığı deneyimle birlikte yurtdışında yaşanmış örneklere yer vermiştik. Bu kez ülkemizde, Balıkesir’de yaşanan bir örneği sizlerle paylaşıyoruz. İşte Deniz Hanım’ın yaşadığı inanılmaz deneyim…

Kapadokya uzaylılardan mı kaldı?

Image
Kapadokya, peribacaları ile birlikte masalsı görüntüsü ve eşsiz doğasıyla dünyanın en büyüleyici atmosferlerinden birine sahip bir bölgemiz. Tarih boyunca çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan Kapadokya’da yaklaşık 200 yeraltı şehri bulunuyor. Peki, bu şehirler kimler tarafından yapıldı? 85 metre derinliğe kadar inen, çağdaş bir havalandırma ve mükemmel bir savunma sistemiyle binlerce kişinin yaşadığı bu dev kompleksler insan ürünü olamaz mı? Ünlü bilim kurgu yazarı Erich Von Daniken’in ortaya attığı teori ise oldukça ilginç.

LİZ TAYLOR ÖLÜMÜ NASIL ANLATMIŞTI?

Image
İnsanoğlu ölümden sonraki yaşama diğer adıyla öbür dünyaya hep merak duymuştur. Ölümün kapısında neler yaşanıyor, öbür dünyada ne var? Ölümle yaşam arasında gidip gelenlerin anlattıkları belki bu sorulara biraz ışık tutuyor. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Hollywood yıldızı Elizabeth Taylor da daha önce ölümle yaşam arasında gidip gelmiş biriydi. İşte Elizabeth Taylor gibi ölümün kıyısından dönenlerin yaşadıkları ve ölümün giriş kapısı üstüne yapılan tartışmalar.

Çanakkale'de kaybolan alay!

Image
Savaşlar, insanoğlunun en acımasız yönünü ortaya çıkarır. Bazen bir hiç uğruna,  hiç tanımadığı insanı öldürmek için vahşice saldırır. Bazen de yerini yurdunu, vatanını namusunu korumak uğruna destanlar yaratır insanoğlu. Bazen de savaşın acımasızlığından geriye destansı ve gizemli öyküler kalır. Tıpkı Çanakkale’de bir sis bulutunun içinde kaybolan İngiliz Alayı gibi.

OKULDA OYNANAN OYUN ÖLÜM GETİRDİ!

Image
Ülkemizde ve dünyada sırrı çözülemeyen pek çok olay var ve her geçen gün bu olaylara yenileri eklenmekte. Bunlardan bir tanesi de Japonya’da yaşanan bir olay. Kız öğrencilerin gece okulda oynadıkları bir oyun ve ardından yaşanan peş peşe kayıplar... Kızlar bulunmaya çalışılırken karşılaşılan manzara ise hala sırrını koruyor...

Esrarı çözülemeyen kayalar!

Image
Bilim dünyası ne kadar ilerleme kaydetse de bazı olaylar karşısında tam açıklama getiremiyor. Dünya üzerinde çözülemeyen gizemler olarak adlandırılan bu tür olaylar karşısında bilim insanları tahminlerde bulunuyor. Ancak nedenleri konusunda tam bir açıklama getiremiyor. İşte bunlardan biri de Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya Eyaleti’nde yaşanıyor. Dev kayaların kurumuş bir tuz gölü üstünde kayarak hareket etmelerinin sırrı hala çözülebilmiş değil.

Farkında olmadan astral seyahat!!!

Image
ESRARENGİZYA olarak sizlerle daha önce astral seyahat yapmış kişilerin deneyimlerinden oluşan örneklerin yer aldığı bir yazı paylaşmıştık. Örneklerin çoğu genellikle kişilerin bazı teknikleri deneyerek ve bilinçli yaptıkları seyahatlerdi.  Ancak astral seyahati farkında olmadan yaşayanlar da var. Bu yaşanmış gerçek olay da onlardan bir tanesi sayılabilir. Paranormal olayları inceleyen uzmanlar, bu olayda hem astral seyahatin hem de telekinezinin yani düşünce gücüyle nesneleri hareket ettirmenin etkili olduğu görüşündeler. Bakın annelik içgüdüsü insana neler yaptırıyor…

HRİSTİYANLIK NEMRUT DAĞINDA MI DOĞDU?

Image
Tarihin neresine bakarsanız mutlaka bir gizem ve sırlar karşısınıza çıkar. Değişik uygarlıklara ev sahipliği yapan Anadolu’nun en gizemli bölgelerinden biri de Nemrut Dağı. Tanrıların dağı olarak adlandırılan Nemrut Dağı hep gizemli iddialara hedef oldu. Hatta uzaylıların gizli üssü olduğu bile iddia edildi. Dağda bilinmeyen ve henüz keşfedilmemiş tünellerin olduğu da iddialar arasında. Asıl önemlisi ise Hıristiyanlığın başlangıcının Nemrut Dağı olduğu iddiası.

İŞTE SÜPER DOLUNAYIN ETKİLERİ!!!

Image
19 Mart’ta gerçekleşen “SuperMoon” dolunayı ile ilgili hem astrolojik hem de bilimsel görüşleri sizlerle paylaşmıştık. Her iki haberimizde de özellikle astrolojik açıdan dolunayın etkilerinin 19 mart gecesinden itibaren hissedilmeye başlanacağından bahsediliyordu. Nitekim bu etkiler, ardı ardına gerçekleşmeye başladı; Libya’ya yapılan saldırı, Japonya’daki nükleer santraldeki tehlike düzeyinin arttırılması, Filipinler ve Tayvan’da yaşanan depremler 19 Mart ve devamındaki günlerde gerçekleşti. Ne dersiniz, bu kadar tesadüf olabilir mi?

"SUPER MOON" MUAMMASI!

Image
Bilim çevreleri ve astroloji meraklıları büyük bir merak içinde 19 Mart akşamını bekliyor. Dünya ile uydusu Ay arasındaki mesafe 18 yıl aradan sonra en yakına inecek. Dolunay olarak karşımıza çıkacak Ay, hiç olmadığı kadar yakın ve net bir şekilde görülecek. Ay ile Dünya arasındaki mesafenin en aza inmesi, doğal afetlerin tetiklenebileceği korkusunu da beraberinde getiriyor.

KUBBEDEKİ TABUTUN ESRARI!

Image
Kâtip Sinan Camii, İstanbul'un fethi sonrası ilk yapılan camilerden. 2. Bayezid'in Matbah-ı Âmire kâtibi Sinan Bey tarafından 1496'da inşa edilir. Caminin dikkat çekici tarafı ise dıştan bakınca fark edilen kubbe kenarındaki Kâtip Sinan'ın kabridir. Dünya üzerinde başka hiçbir camide rastlayamayacağınız bu farklılığın hikmetine dair günümüze kadar gelen bir hikayesi var. İşte o hikaye…

İBRAHİM TATLISES'İN GİZEMLİ GÜÇLERİ!!!

Image
İbrahim Tatlıses, 12 Kasım 2010 tarihinde katıldığı Saba Tümer’in CnnTürk ekranlarında yayınlanan programında kendisini koruyan güçlerin varlığından bahsetmişti. Program sırasında kendisinin Seyyid Ahmed-i Bedevi’nin torunu olduğunu söyleyen Tatlıses, başına bazı şeylerin geldiğini ancak niye olduğunu bilmediğini belirtmişti. Yaşadıklarından örnekler veren Tatlıses, söylediği bir takım olayların gerçekleştiğini “Benim diyen penaltıcı gelsin penaltı atsın, o anda ben atamayacak dediysem atamıyor.” diyerek anlatmıştı.

TÜM MÜRETTEBATI KAYBOLAN GEMİ!

Image
Dünya üstünde gizemi çözülemeyen, sır perdesi aralanamayan birçok olay var. En ilginç olaylardan biri ise yaklaşık 140 yıl önce Atlantik Okyanusu'nda meydana geldi. Mary Celeste adlı gemi, ilginç bir şekilde terk edilmiş olarak bulundu. Gemideki tüm yük ve eşyalar yerinde dururken mürettebattan hiçbir ize rastlanamadı. Sanki herkes buhar olup uçmuştu. Gemi mürettebatı yaratıklar tarafından kaçırılmış olabilir miydi?

ÖLEN BABANIN ZİYARETİ!

Image
Ölümün ardından, kaybettiği kişiyi rüyasında ya da gerçekten gördüğünü anlatan pek çok insan vardır. Özellikle bu tip olaylar yaşanan kaybın üzerinden geçen kısa süreler içerisinde gerçekleşir. Bu da o olaylardan biri ancak farklı olan birden fazla kişi tarafından aynı anda görülmesi. Okuyucularımızdan Candan Bayırlı’nın paylaştığı başından geçen esrarengiz olayı biz de sizlere aktarıyoruz. İşte Candan Hanım’ın yaşadığı ilginç olay…

MAYALAR JAPONYA'DAKİ FELAKETİ BİLMİŞTİ!

Image
Japonya'da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki deprem, büyük yıkıma yol açtı. Depremden sonra oluşan dev tsunami dalgaları önüne ne gelirse sürükleyerek götürdü. Hala tam olarak bilinmeyen ölü sayısının onbinleri aşacağı tahmin ediliyor. Depremin dünya ekseninde kaymaya neden olduğu ise bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. 21 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceğini öngören Maya kehanetlerine göre de dünyada eksen kayacak, kutuplar yer değiştirecek. Yoksa 2012 kehaneti gerçek mi oluyor?

"Çok yakından UFO gördüm"

Image
Türk Pop Müziği’nin en iyi tenorları arasına sayılan Harun Kolçak, vejetaryen, hayvansever ve doğa tutkunu biri olarak tanınıyor. İnsanları duyarlı hale getirmek misyonunu üstlenen sanatçı, aktif olarak pek çok faaliyetin de içinde bulunuyor. Meditasyon, parapsikoloji ve Zen-Budizm ile de yakından ilgilenen Harun Kolçak’la esrarengiz.tv olarak daha çok bu konular üzerine yoğunlaşan bir röportaj gerçekleştirdik.

700 yıldır bozulmayan naaşın sırrı

Image
Tarih boyunca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarında binlerce efsane anlatılır. Kuşaktan kuşağa geçen bu efsanelerin kimi tarihsel bir gerçeğe dayanır, kiminde de rüyada görülenler gerçek diye anlatılır. Elazığ Harput'taki Arap Baba efsanesi ise hem gerçeği hem rüyayı içinde barındırır.

NASA'DAN KIYAMET DESTEĞİ!

Image
Astrolojiyle yakından ilgilenenler 21 Aralık 2012 tarihine ayrı bir önem veriyor.  Maya takvimine göre, 21 Aralık 2012'de dünyanın sonu gelecek. Üstelik Hint astrolojisi ve Kızılderili kehanetleri de 2012'de dünyayı büyük tehlikelerin beklediğini işaret ediyor. Kısa adı NASA olan Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin yaptığı bir açıklama ise adeta bu kehanetlerle örtüşüyor.

Hürrem Sultan büyücü müydü?

Image
Hürrem Sultan'ın doğduğu yer olan ve şimdi Ukrayna toprakları içinde kalan bölge, tarihte büyücülerin bulunduğu bir bölge olarak biliniyor. Eski Yunanlılar ve Karadeniz'in kuzey kıyılarına yerleşmiş Scyhia soyu, bölge yerlileri Neurianları sihirbaz olarak kabul ediyorlardı. Libya lideri Kaddafi'nin bir dönem yanından ayırmadığı Ukraynalı hemşiresinin doğaüstü güçleri olduğu iddia edilmişti.  "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle yeniden gündeme gelen Hürrem Sultan'ın da büyü yaparak Kanuni Sultan Süleyman'a istediğini yaptırdığı ve sarayda egemenliğini kurduğu biliniyor.

FARRAKHAN'IN UZAYLI KEHANETLERİ!!!

Image
Louis Farrakhan, siyahlardan oluşan Nation of Islam yani İslam Ulusu’nun bugünkü lideri. Farrakhan’ın 1989 yılında yaptığı uzaylıların kendisini kaçırdığı ve geleceğe dönük bir takım bilgiler verdiği yönündeki açıklamaları onu gizemli hale getiriyor. Günümüzde iki milyondan fazla taraftar grubunun bulunduğu söylenen örgütün lideri Farrakhan’ın, Türkiye’de özellikle Refah Partisi döneminde merhum Necmettin Erbakan ve partililerle görüştüğü de bilinmekte. Peki Türkiye ve Ortadoğu ülkeleriyle yakın bağlantısı olan Farrakhan uzaylılarla ilgili Erbakan'a neler söyledi? Farrakhan'ın UFO'lardan aldığını iddia ettiği kehanetler gerçekleşiyor mu?

MEZAR TAŞINDAKİ ÇÖZÜLEMEYEN ŞİFRELER!!!

Image
Anadolu topraklarında kutsal sayılan binlerce türbe ve mezar bulunuyor. İslam dini ölülerden yardım istemeyi yasaklamış olmasına rağmen, bu türbe ve mezarlar ziyaretçi akınına uğruyor. Şeyh Abdülkadir Geylani'nin oğlu Seyyid Muhammed Teyyar'a ait olduğu iddia edilen türbe de bunlardan biri. Van'ın Çatak ilçesine bağlı Görentaş Köyü'ndeki türbeyi asıl ilginç kılan ise mezar taşlarının üzerindeki yazılar. Yazıların hangi döneme ait olduğu ve ne anlama geldiği bir türlü çözülemiyor.