Posts

Showing posts from February, 2011

HACI BAYRAM VELİ'NİN KEHANETİ!

Image
Anadolu'da İslam alimlerinin gösterdiği değişik mucizeler anlatılır. Evliya olarak adlandırılan bu kişiler, İslam dininin Anadolu'ya yerleşmesinde büyük rol oynamış, Osmanlının beylikten, İmparatorluğa dönüşmesine katkı sağlamışlardır. Ankara'da bir dergah kuran Hacı Bayram Veli de bunlardan biridir. Dönemin padişahı Sultan İkinci Murat'a “isyancı” diye bildirilen Hacı Bayram Veli, doğru çıkan kehanetleriyle bakın padişahı nasıl şaşırtmıştı.

HZ. MUSA'NIN KUTSAL SANDIĞI TÜRKİYE'DE Mİ?

Image
Ahid-i Sanduka. Diğer adıyla Musa'nın sandığı... İçinde Hazreti Musa ve Hazreti Harun'dan eşyaların yanı sıra kutsal kitap Tevrat'ın aslının olduğuna inanılan sandık, yaklaşık 2 bin 600 yıldır kayıp. Tarih boyunca birçok kişinin bulmak istediği sandığın yeraltında bir mağarada saklandığı ileri sürülüyor. Peki bu mağara Türkiye'de olabilir mi?

LİBYALI FALCININ ATATÜRK'E BİÇTİĞİ ÖMÜR!!!

Image
Kuzey Afrika, dünyada falcılığın ve medyumluğun yaygın olduğu bölgelerden biridir. Ülkemizde medyum olduğunu iddia edenlerin çoğu da Fas, Tunus, Libya gibi Kuzey Afrika ülkelerine giderek buradaki yöntemleri öğrenmiştir.  Kuzey Afrika çöllerinde Mustafa Kemal Paşa'nın da başından bir olay geçmiştir. İşte o esrarengiz olayın ayrıntıları.

AREF'İN SIRRI: SİHİRLİ KUTU + 3 YIL

Image
Türkiye, "Yetenek Sizsiniz" programında İranlı Aref Ghafouri'nin olağanüstü gösterisini konuşuyor. Herkesi hayretler içinde bırakan ve kendisini sihirbaz değil "zihinbaz" olarak nitelendiren Aref'in son numarasının sırrı belli oldu:  4000 dolarlık sihirli kutu + 3 yıl...

RUM YETİMHANESİ'NDEKİ HAYALETLER!!!

Image
Büyükada'da Rum Yetimhanesi olarak bilinen bina, Avrupa'nın en büyük ahşap binası olmasıyla ünlüdür. Yaklaşık 110 yıl önce inşa edilen bu bina, değişik amaçlarla kullanılmış. Yıllardır boş duran bu devasa bina hakkında değişik efsaneler anlatılır. Çıkan bir yangında bazı çocukların yanarak öldüğü söylenen binadan çocuk ağlama ve çığlık sesleri geldiğini ileri sürenlerin sayısı hiç de az değil.

GELECEKTEKİ FACİAYI NASIL GÖRDÜ?

Image
Dünyada ve ülkemizde 6.hissi kuvvetli, gelecekte olacakları hissedebilen pek çok insan vardır. Bu tarz insanların çevresindekileri söyledikleri ile şaşırttığı hatta zaman zaman ürküttüğü “nasıl olur, nerden bildi?” dedirttiği olmuştur. Size daha önce de rüyasında, gelecekte olanları gören insanların yaşanmış olaylarından örnekler vermiştik. Ancak Aynur Hanım’ın yaşadıkları bambaşka, o geleceği rüyasında değil   uyanıkken görüyor. İşte onun kendi ağzından yaşadıkları…

GOOGLE ATLANTİS'İ BULDU MU?

Image
Kimi efsaneler vardır sadece belirli bir bölgede bilinir. Kimi efsaneler vardır tüm dünya tarafından merak edilir. O efsanelerden biri de Atlantis. Her dönem herkesin bulmak istediği kayıp bir kıta ve uygarlığın adıdır Atlantis. Varlığı hiç bir zaman kanıtlanamayan Atlantis, efsane olarak kalmaya devam mı edecek yoksa teknolojinin gelişmesiyle birlikte efsane gerçeğe mi dönüşecek?

ÖLDÜKTEN SONRA KATİLLERİNİ YAKALATTI!...

Image
Her insan rüya görür, kimi zaman hatırlarız hatta çok etkilendiğimiz rüyalar olur, ertesi gün uyandığımızda hemen anlatmak isteriz. Uzmanlara göre çok çeşitli rüyalar bulunmakta, bunlardan bir tanesi de haberci rüyalar. Burada sizinle paylaştığımız olay da haberi rüyalara bir örnek teşkil ediyor. Gerçekten tüyler ürpertici…

Atatürk'ün ölümünü fısıldayan son rüyası!!!

Image
Fizikle metafizik arasında ince bir sınır vardır. Fizikte karşılığını bulamadığımız olayları metafizik olarak adlandırıyoruz. Bugün için bilinmeyenler, metafiziğin konusunu oluşturuyor. Fizik alanındaki her yeni buluş fizikle, metafiziği birbirine biraz daha yaklaştırıyor. Belki de bir gün fizikle metafizik arasındaki sınır kalkacak, ikisi bir olacak. Peki Atatürk'ün gördüğü son rüyanın ileride bir açıklaması olacak mı ?

YAKITI BİTEN UÇAK NASIL SAVAŞTI?

Image
İslam dinine göre, ölülerden yardım istemek günahtır. Ancak Anadolu'da asırlardır yatırlar ve türbelerin şifa dağıttığına yönelik yaygın bir inanç vardır. Yatırlara ve türbelere gittiğinde şifa bulduğunu ya da açıklanamayan olaylarla karşılaştıklarını anlatan insanların sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Tıpkı 1974'deki Kıbrıs Harekâtı’nda savaş uçağı kullanan pilotun,  Ardahan'a bağlı Dedeşen Köyü'ne gelip kendisine yardım eden iki kişiyi araması gibi.

ÖRTÜDEKİ KERAMET!

Image
Birçok kişinin başından zaman zaman garip olaylar geçmiştir. Bu tür olaylar, özellikle yaşayan için açıklanması güç olaylardır ve genellikle pek kimseye yaşadıklarını anlatamaz, ‘anlatsam bile kimse inanmaz’ düşüncesiyle kendilerine saklarlar. Ancak yaşanılan olaya şahit olan varsa bunu açıklamak daha mümkün olur. İşte bu da o tip olaylardan biri, 3. şahsın ağzından anlatılan olayı okurken ürperebilirsiniz…

TÜYLER ÜRPERTEN RÜYA!!!

Image
Her insan mutlaka rüya görür. Kimimiz gördüğümüz rüyayı hatırlamaz, kimimiz ise bir rüyadan derin anlamlar çıkarmaya çalışır. Bazı rüyaların ise gelecekten haber verdiğine inanılır. Araştırmacı Yazar Berrin Türkoğlu'nun hayatı da, gördüğü rüyanın ertesi gün acı bir gerçeğe dönüşmesiyle değişmiş. İşte Berrin Türkoğlu'nun parapsikolojik olayları   araştıran bir yazar olmasına neden olan o gizemli rüyanın kendi ağzından anlatımı;

YANMIŞ CESETTEKİ YANMAMIŞ FOTOĞRAF!!!

Image
Her cinayet mutlaka ardında bir iz bırakır. Boş arsada bulunan tanınmayacak halde yanmış bir ceset... Ne cinsiyeti ne de kimliği belli. Ancak olay yerinde öyle bir obje bulunuyor ki cinayetin çözümünde birebir rol oynuyor: her şeyin yanıp kül olduğu yerde sağlam olarak bulunan vesikalık bir fotoğraf.

ZOMBİLERİN KÖKENİ İSTANBUL MU?

Image
Derler ki, Osmanlının 600 yıl üç kıta koşturmasındaki asıl güç, iman gücüydü. Padişahlar ve ulema, abdestsiz yere basmaktan korkar, kul hakkı yemezlerdi. Din alimlerinin çoğu keramete yani olağanüstü mucizelere sahipti. Bursa kadılığı döneminde adil davranmasıyla nam salan Aziz Mahmut Hüdai de onlardan biriydi. Üsküdar'a gelip bir zaviye kuran Aziz Mahmut Hüdai, kendisinden keramet isteyen dönemin padişahına öyle bir keramet göstermiş ki, mezardan ölüler ayağa kalkmıştı. Belki de batılıların zombi kültürüne esin kaynağı olmuştu.

II. Beyazıt'ın Ağzından Çıkan Yaratık

Image
Fatih Sultan Mehmet'in oğlu olan İkinci Beyazıt, kardeşi Cem Sultan'la girdiği iktidar kavgasından galip çıkarak tahta oturmuştu. Yavuz Sultan Selim'in babası olan İkinci Beyazıt, dini bütün bir padişah olarak bilinirdi. Adli mahlasıyla şiirler yazmış, sanata destek vermiştir.

Yavedut Sultan'ın sırrı!!!

Image
Dört imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul, özellikle Fatih Sultan Mehmet’in fethi ile ilgili pek çok efsaneye konu olmuş. Fakat bu en akıl almaz efsanelerden biri. O dönem Konstantiniye’de bulunan Melami Şeyhi Maksut’un talebesi Yavedut Sultan’ın varlığı ve duaları İstanbul Fethi’nin elli gün gecikmesine mi neden oldu? Akşemseddin, Yavedut Sultan’ın ne zaman öleceğini telepati yoluyla mı bildi? İşte o efsane:

TİMUR'UN MEZARINDAKİ BÜYÜK ESRAR!

Image
Türk bir aileden gelen Timur'un mezarının açıldığında bir felaketle karşılaşılacağına inanılıyordu. Bu nedenle 1405'te ölen Timur'un Semerkand'taki mezarına yüzyıllar boyunca hiç dokunulmadı. 1941 yılına gelindiğinde ise Sovyet antropologları bu efsaneye inanmadılar ve Timur'un mezarını açtılar. Ancak mezar açıldıktan sonra efsaneyi doğrulayan bir yazı bulundu. İki gün sonra Rusya'yı derinden sarsan ve acısı yıllarca sürecek bir gelişme oldu. Peki mezarda ne yazıyordu ve Rusya nasıl bir acıyla karşı karşıya kaldı?

TİTANİK'İN BATIŞINDAKİ SIR!!!

Image
Tüm zamanların en ünlü gemisi Titanik, ilk seferinde yaşadığı trajik deniz faciası ile biliniyor oysa dev yolcu gemisinin ardında inanılmaz bir gizem saklı. Titanik’in esrarengiz öyküsünü sunarken uyarıyoruz. Bir düşünün, Titanik’i batıran gerçekten bir buz dağı mıydı?

DEFNE'NİN ÖLÜMÜNDEKİ ŞÜPHE!

Image
Defne Joy Foster’ın ölümü üzerine pek çok şey yazıldı çizildi. Ölüm nedenlerinden biri de büyü olabilir mi? Daha önce de kendisine büyü yapıldığını düşünen genç kadın yine bir büyünün kurbanı mı oldu?

EVRENDE YALNIZ MIYIZ DEĞİL MİYİZ?

Image
Uzaylılar var mı yok mu? Yeşil yaratıklarla ne zaman temas kuracağız? Bu sorunun yanıtını insanoğlu uzun zamandır merak ediyor.  Şimdiye dek bilim insanlarından uzaylıların varlığı konusunda hep iyimser sözler duyduk. Bilim insanları kâinatta bir yerlerde dünya dışı yaşam olabileceğini söylüyorlar. Ancak, Harvard'lı astrofizikçi Doktor Howard Smith bunların tam tersini söylüyor.

OSMANLI SULTANLARININ TILSIMLI GÖMLEKLERİ!

Image
Üç kıtada at koşturan Osmanlı sultanlarının giydiği gömleklerin sırrı hala çözülemiyor. Ayet, hadis ve sembollerle süslü gömleklerin tılsımlı olduğuna inanılıyor. Osmanlı sultanlarının savaşta galip gelmek, nazardan korunmak ve şifa bulmak için giydiği gömleklerin üzerindeki harf ve rakamların hangi anlamlara geldiği şimdilik bir sır. Üstelik kumaşların  o zaman ki teknolojiyle nasıl olupta 8 bin çözgü ipiyle dokunduğunda hala anlaşılabilmiş değil.

ASIRLIK SELVİNİN SIRRI!!!

Image
Tarih boyunca hep önemli bir yeri olan İstanbul’da pek çok kişilik ve tarihi mekanlar hakkında efsaneler, rivayetler ağızdan ağıza dolanıp durmuş. İşte bu da onlardan biri;  Sümbül Efendi Cami avlusunda bulunan yaklaşık 1300 yıllık selvi ağacı ve ağaca sarılı zincirle ilgili sır dolu hikayeler sizi de hayrete düşürecek.