Posts

Showing posts from January, 2011

MİMAR SİNAN'IN ŞİFRELERİ!

Image
Büyük Usta Mimar Sinan "Kalfalık eserim" dediği Süleymaniye'nin inşaatı sırasında nargile içtiği için neredeyse Kanuni Sultan Süleyman'ın hışmına uğruyordu. Peki  Mimar Sinan, Kanuni Sultan Süleyman'ı kızdıran nargileyi neden içmişti. Olayın üstündeki esrar perdesi nasıl aralandı? Büyük Usta hangi açıklamayı yaparak Cihan Padişahı'nın hışmından kurtulabildi ?

Yoksa komşumuz kopya mı?

Image
Bilim dünyasının ulaştığı en son noktalardan biri de klonlama. Yani diğer adıyla kopyalama.  Genetik olarak tıpatıp benzer özellikler taşıyan yeni hücreler oluşturulması anlamına gelen kopyalama çalışmaları hayvanlar üstünde yapılıyor. İnsan üstünde kopyalama yapılması birçok ülke tarafından yasaklanmış durumda. Ancak İtalyan bir doktorun yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Çevremizde kopya insanlar olabilir mi ?

GÖRDÜKLERİ RÜYA NASIL ACI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ?

Image
Hepimizin başına gelmiştir ya da çevremizde duymuşuzdur. Görülen bir rüya bir süre sonra gerçeğe dönüşmüştür. Bunun bir örneğini daha önce “Tarikatta rüya esrarı “ başlığı altında yayınlamıştık. Haberci rüyalar denen bu tür rüyaların esrarı hala bilimsel olarak tam olarak çözülmüş değil. İşte Hatay İskenderun'da gerçekten yaşanmış ve araştırmacı-yazar Berrin Türkoğlu tarafından kaleme alınmış esrarengiz olaylardan biri daha.

İTALYAN KADININ UZAYLI BEBEĞİ!!!

Image
"Bana uzaylılar tecavüz etti" dedi inandıramadı... Vücudunda uzaylıların olduğunu iddia ettiği izleri gösterdi yine olmadı. Sonunda, uzaylıların çocuğunu taşıdığını söyledi ve ölü doğmuş garabet fetusu bilim adamlarına gösterdi ve tartışmayı fitilledi. Aşağıdaki video, işte o fetusla ilgili tartışmaları anlatıyor. Artık inanıp inanmaması size kalmış.

GÖLDEKİ DEFİNEYİ KORUYAN GİZEMLİ GÜÇ!!!

Image
Tokat’a bağlı köylerden Kızıldere köyünde yıllardır dillerde dolaşan bir rivayet var. Köyün içerisindeki gölün ortasında bir adacık bulunmakta, bu nedenle göle Adalıgöl deniyor. 300 yıllık bir geçmişi olan köyde uzun zamandır bilinen şey adacığın altında büyük bir define olduğu ama kimse bu defineye yaklaşamıyor. Neden mi?

MEZARLIKTAKİ TUHAF KEDİ!

Image
Çoğu insan ölen yakınlarına ait ruhların hep onlarla birlikte bir yerlerde olduğuna inanır hatta bazıları zaman zaman onları gördüğünü iddia eder. Kimi zaman da ruhların farklı bedenlerde karşımıza çıkarak bizlere birşeyler anlatmaya çalıştıkları söylenir. İşte bu da onlardan biri; birkaç sene önce Aydın Mezarlığı’nda meydana gelen esrarengiz bir olay.

AYIN KARANLIK YÜZÜNDE NAZİLER Mİ VAR?

Image
Uzay dendiğinde aklımıza ister istemez ilk olarak yaşadığımız yer kürenin uydusu Ay gelir. Dünyanın kendi  ekseninde dönüş süresiyle ayın dünya çevresinde dönüş süresi aynı olduğu için Ay'ın bir yüzünü biz hiç göremeyiz. Peki Ay'ın karanlık yüzünde ne var ?Ay'ın karanlık yüzünde Naziler olabilir mi ?

Nedir bu Masonların İslamiyete ilgisi?

Önce gazetelerde çıkan haberi gördüm. “İngilizler Müslüman oluyor” diyordu haber. Faith Matters isimli İngiliz vakfının araştırmasına göre İngiltere'de son on yılda İslamiyete geçenlerin sayısı bir önceki on yıla göre iki kat artmış ve 100.000'i bulmuş. Times da yer alan habere göre Müslüman olan İngilizlerin yaş ortalaması 27 ve asıl ilginci Müslüman olanların üçte ikisi kadın. Müslüman olan İngiliz kadınlar hemen başörtüsü takmaya başlıyorlarmış. Şaşırtıcı değil mi? Acaba İngiltere’de bilmediğimiz bir mahalle baskısı mı var? Birileri henüz 20’li yaşlarında olan genç kızlara Müslüman olacaksın diye baskı mı yapıyor? Ben oldum olası bırakın İngilizlerin Müslüman olmasını, Müslüman dünya ile ilgilenmesinden kuşku duyarım. İngilizlerin 1600’lü yıllarda Türk kökenli Babür İmparatorluğu’nun hakim olduğu Hindistan’a gösterdikleri alakanın bugün nereye geldiğini bilenlerdenim. İngiliz Doğu Hindistan Kumpanyası’nın nasıl bir kolonyal anlayışla Hindistan’dan Müslümanları koparttığını v

DEPREMDE HAYAT KURTARAN ESRARENGİZ KADIN!!!

Image
17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi ülke olarak hepimizi derinden etkiledi. Yıkılan binalar, yaşanan acılar, toplumda büyük yaralar açtı. Depremin ardından anlatılanlar ise söylenti boyutundan çıkıp efsaneye dönüştü. Anlatılanlar gerçekten yaşanmış mıydı yoksa birileri yaşadıkları travmanın etkisiyle hayal mi görmüştü? İşte Adapazarı'nda hala dilden dile dolaşan ve herkesin gerçek olduğuna inandığı bir olay :

HAYAL Mİ GERÇEK Mİ?

Image
Hani bazı olaylar vardır; elle tutulmaz, gözle görülmez., inanmak istemez, hayal olduğunu düşünürsünüz. Ancak bu tür olaylar başınıza geldiğinde nasıl açıklayacağınızı bilemezsiniz. Tıpkı İstanbul'da yaşayan Güler Ekinci'nin yaklaşık 20 yıl önce başına gelen inanılması güç, insanın tüylerini ürperten hayalle gerçek arasındaki olay gibi.

TARİHİ CAMİDE ESRARENGİZ OLAY!

Image
İstanbul Cihangir'deki 16. yüzyıldan kalma tarihi İlyas Çelebi Cami'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan esrarengiz bir olay, hem müftülüğü hem  de polisi alarma geçirdi. Peki cami imamını korkutan bu olay neydi? İşte esrarengiz olayın ayrıntıları :