Posts

Showing posts from May, 2009

Ne oluyor orada?

Image

Keser döner, sap döner...

Image
İyi de nasıl?

Yandı gülüm keten helva!!!

Image
Terör örgütü PKK'nın "bir numarası" (Bu "bir numara" nasıl olunuyorsa) Murat Karayılan, Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal'e şöyle konuşmuş: "İlk adımda silahlar susacak... Sonra diyalog başlayacak... Diyalog yeri İmralı'dır... Kabul edilmiyorsa, diyalog yeri biziz... Bizi de kabul etmiyorsa, siyasal olarak seçilmiş iradedir, (burada DTP'nin adını zikretmiyor, ama ben belirtince başıyla onaylıyor, HC)... Bu da olmuyorsa, o zaman ortak bir komisyon kurulur bir yerde, akil adamlar bir araya gelir. Örneğin İlter Türkmen, (eski Dışişleri Bakanı ve Büyükelçi) gibi, sizin gibi insanlar toplanır, böyle bir mekanizma harekete geçer, çalışmaya başlar... Böyle bir mekanizma muhatap alınır diyalog için devlet tarafından..." Bizden söylemesi: Böyle bir girişim olursa muhataplar yanar, Kürt sorunu falan sittin sene çözülmez. Niye mi?

Paket!!!

Image
Şu an dünyada hemen hemen her ekonomi için en sihirli sözcük şüphesiz "paket". Büyük işadamından çalışanına herkes, sıkıntılı günlerin üstesinden "paket"le gelmeyi umuyor ("Teğet geçen" yerlerde bu umut daha yüksek tabii ki).  Öte yandan "paket"te ne olduğunun, neler olacağının gündelik hayattaki etkisinin ne olduğu ise belirsiz. Fakaaat, bazı "paket"ler istisna tabii ki...  

Kol saatinin kayışı mı, popo üzeri mi?

Image
Artık kimse kimsenin adını ne kol saatine ne sıralara ne patikaya ne deftere yazıyor ('Hey Özgürlük" le falan uzaktan yakından ilgili değil).  Şimdilerde revaçta olan popo üstü. Nitekim, dünya sinemasının medar-ı iftiharlarından ünlü bir yıldız da popo üstüne ad kazıtanlardan:

Hediyelik bunlar!!!

Image
Hani "Anneler Günü" yaklaşıyor ya. "Adettendir" diyerek, JÖNTÜRK'ten birkaç hediye önerisi (Trendy olmak gerekiyor bazen):

Kızılderililer ile kardeş miyiz?

Image
Çoğumuz yukarıdaki soruya "evet" yanıtı veririz kuşkusuz. Bir de pişkin pişkin Niagara (hani şu ünlü şelale) adının "Ne Yaygara"dan türediğini, dolayısıyla da  dilde benzeşme olduğu için kardeşliğin kuvvetle muhtemel olduğunu ekleriz. Ayrıca da, "Oturan Boğa" adını da severiz değil mi? İşte bir oturan boğa (Bakalım kardeşlik nereye kadar):